Cercar en aquest blog

dimecres, 24 de juny del 2015

EXPONIUS A LA BIBLIOTECA DE CA L’OLIVERES


        ARTÍSTIQUES CAIXES NIU 

        CRIDEN L’ATENCIÓ


AQUESTS són dies interessants pels visitants de la biblioteca de Ca l'Oliveres, a Lliçà d'Amunt. A l'escala espiral, de tres pisos d'alçada, s’hi troben desenes de caixes niu, cadascuna d'elles bellament pintada i decorada.
Inauguració d’EXPONIUS al pati de la Biblioteca de Ca l’Oliveres.
Organitzadors d’EXPOSNIUS inspeccionant l’exhibició. D’esquerra a dreta: Nuria Muntadas, Roser Pujol, Lluís Gascon i Albert Gascon
Les caixes niu pengen del sostre, la paret i les baranes. Des del peu de l'escala fins a l'últim pis, els  visitants tenen una vista privilegiada de les caixes.
Es tracta de l’exposició EXPONIUS, una iniciativa del GOT per destacar el paper que juguen les caixes niu en la lluita per mantenir la presència aviària en els entorns urbans. La ràpida urbanització de les zones rurals ha robat les aus dels seus hàbitats tradicionals, i moltes espècies, antigament tan conegudes per la gent del camp, estan començant a desaparèixer a mesura que busquen nous hàbitats en altres llocs. La col·locació de caixes niu és una manera molt bona d'atreure-les de nou cap als nostres parcs, boscos i fins i tot jardins particulars.



Una mostra de les obres d’art a l'EXPONIUS





Encara que la decoració d'aquestes caixes niu no ha estat pensada per atraure les aus i les seves famílies, l'exposició ajuda a centrar l'atenció en aquestes estructures, normalment avorrides, que la gent sovint veuen penjant dels arbres, però hi presten poca atenció i desperten poc interès.
--Abul Fazil

Una mostra de llibres sobre ocells disponibles en prestec a la biblioteca.