Cercar en aquest blog

dissabte, 31 de desembre del 2011

Obres Gasoducte Martorell - Figueres


Aquestes fotografies estan fetes al bosc de Palaudàries a Lliçà d’Amunt, pertanyen a l’obra del gasoducte que passarà  pel nostre poble, es veu clarament que per un metre de canonada d’amplada es tallen 24 metres d’amplada (*d’arbres). És realment necessari fer aquesta matança d’arbres per posar un metre de canonada? O tenim a darrera les empreses de Biomassa i busquem la rendibilitat, millor 15 metres que no 2 o 3. Potser la Biomassa és una bona solució per lluitar contra el canvi climàtic, però no a qualsevol preu, pot ser sostenible sempre que no sigui un negoci especulatiu.
A Lliçà ens han tallat els arbres de can Moncau, Els arbres de Palaudàries pel gasoducte i encara ens han de passar el quart cinturó. Sí per instal·lar 1 metre de canonada  tallen 24 metres d'amplada , per una autopista talaran 50 metres,  ENS QUEDAREM SENSE ARBRES. Potser ja no podrem fer servir les xemeneies, o no podrem anar a collir bolets al costat de casa, o respirar (**l’aire pur de bosc) passejant pels camins rurals del nostre poble, però sempre ens quedarà el consol que podrem fer servir el Gas.


**Aire pur de bosc: En perill d’extinció al nostre país en l’actualitat.
* arbre: ¿? El meu avi deia que en tenien al poble, es deien alzines, roures... però fa anys que ningú a vist cap, resposta d’un nen de primària a l’any 2020 o 21.

11 comentaris:

Pep de Lliçà ha dit...

Suposo que no s'hi pot fer gaire cosa, però si us poseu d'acord per alguna protesta i/o denúncia compteu amb mi. Com a mínim hem de vigilar que ho replantin quan hagin acabat (deu haver-hi una normativa en aquest sentit) i denunciar si no es fa.
Josep Mª Agustí

Anònim ha dit...

Normalment, en aquestes obres, hi ha una partida per restaurar l'impacte causat, encara que ultimament les empreses al·legen que s'han menjat el pressupost i no poden fer la restauració. Aixó està pasant actualment al Besós amb les obres del TGV.
El més important, crec, és fer les obres amb el mínim d'impacte i s'està fent tot el contrari i la natura és millor que es regeneri sola, encara que tardi una mica més.

Lluís

Anònim ha dit...

Malauradament aquests tipus d'actuació són a l'ordre del dia, amés amés de segur que si es diu alguna cosa, al·legaràn que quan es fa una infraestructura es necessita un espai gran de servitud per a poder accedir-hi fàcilment. El millor seria que restauressin la zona, però si s'ha de fer tan malament com ho han fet al llobregat més val que no es llencin més diners públics. Aviat haurem de viure dins una bombona...
Carles.

Anònim ha dit...

Jo tallaria tots els arbres de Palaudàries i faria un gran aeroport per poder anar de compres a les Mango botigues, aniria molt bé la veritat. I també per les pròximes olimpíades d’esports d’hivern de Barcelona al Tibidabo, ja que el aeroport del prat i Sabadell no tindran suficient capacitat.

Mas X més.

Anònim ha dit...

Perdó l'aeroport del Prat

Mas X més

Anònim ha dit...

acabem amb els boscos pels pellets, perdó.. per les peles.

Més X Mas.

Anònim ha dit...

La paradoxa
El 2011 ha estat l'Any Internacional dels Boscos i a Lliçà d'Amunt, entre les obres de can Montcau i les del gasoducte, s'han carregat desenes d'hectàrees de bosc i conreus.

Ara al Vallès ja podem presumir de tenir un desert, el de can Montcau-Mango.No han deixat ni un bri de verd, ni rastre de vida.

Lluís

Anònim ha dit...

Lluís voldràs dir desenes de camps de futbol, que és l’ unitat de mida per expressar l’equivalent a hectàrees que fan servir la generalitat i tv3. El terme hectàrea no el comprem gairebé, està en perill d’extinció com els arbres.

Mas mix 3

Anònim ha dit...

Sovint faig alguna falta d’ortografia, però el mot generalitat està escrit en minúscula per una raó, per que no es mereix la “G” de Ganduls que no treballen pel poble pobre i no els importa gaire la natura, sobreposen l’economia per sobre de la natura i les famílies.

Mas mix 3

Anònim ha dit...

Economia= Bancs i especuladors...i polítics i ...

No hace falta decir nada más.

Anònim ha dit...

M'extranya que no digui res el defensor dels espais,deu ser que els de l'empresa del gas no són coneguts d'éll...