Cercar en aquest blog

divendres, 23 de desembre del 2011

El passat 15 de Desembre, i organitzat pel GOT, va tenir lloc a la biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana, una xerrada sobre la crisi, en la que vàrem convidar al prestigiós professor Arcadi Oliveres.


Doctorat en ciències econòmiques, Arcadi Oliveres és professor titular del departament d’economia aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, és president de Justícia i Pau, i autor de diversos llibres, expert en economia, relacions nord-sud i deute extern, col·labora habitualment en diferents moviments socials i cristians, així com en diverses publicacions solidàries, i participa també en nombroses taules rodones i conferències sobre la crisi, les relacions nord-sud i el desarmament.

El professor, en un discurs clar i contundent, va parlar sobre la dimensió de l’actual crisi, els seus antecedents, els seus responsables, el paper de la banca i els mercats especulatius, la connexió entre la política i el món financer, i la inoperativitat dels governs front al problema.

Va fer esment de la necessitat d’un canvi de rumb radical en el model econòmic i social, apostant pel decreixement, el control de la corrupció i el frau, i l’aplicació d’una taxa a les transaccions financeres.

La dimensió de la crisi, -va explicar- no és tan sols financera i econòmica, sinó també social, de valors, i ambiental, i finalment va dir que nosaltres a títol individual, també podem fer–hi molt per ajudar que aquest canvi de model sigui una realitat, i va posar com a exemple, confiar els estalvis a la banca ètica.
 
Des del GOT volem agrair sincerament la seva presència i les seves paraules, i donar les gràcies a tots els assistents, més de dues-centes persones, que van omplir totalment la sala de conferències. 

Texte: Josep Muñiz / foto: Abul Fazil