Cercar en aquest blog

diumenge, 22 de juny del 2008

La Nit del Gamarús a Palaudàries

Poc més d'un centenar de persones, procedents de diversos llocs, van assistir ahir a "La Nit del Gamarús" que va resultar tot un èxit.
Aquest ha estat l'acte amb més participació de tots els que ha organitzat el GOT fins ara.

.

L'activitat va començar a les vuit del vespre amb una petita xerrada sobre els sis rapinyaires nocturns que podem trobar i observar a la nostra zona. En Lluís Gascon, membre del GOT, va fer l'explicació sobre aquestes magnífiques aus nocturnes als assistents.

A continuació, membres del Grup d'anellament Parus van reproduir el cant de cadascun d'aquests ocells perquè els assistents poguessin identificar-los pel so. Són animals nocturns i sovint costa de veure'ls, però són fàcils de reconèixer pel seu cant. Poc més tard de les deu del vespre, hi va haver l'alliberament de dos gamarussos procedents del centre de recuperació d'aus de Torreferrussa. Dos representants d'aquest centre van explicar la feina que hi fan. A continuació van mostrar els dos gamarussos als assistents i després els van alliberar, davant la curiositat de tothom. També vam poder veure de ben a prop un mussol que els companys de grup Parus van agafar amb les seva xarxes i, després d'anotar-ne les dades, el van anellar i el van tornar a deixar anar. L'acte va finalitzar al costat de l'església de Palaudàries amb pa amb tomàquet, embotit, coca de Sant Joan i una mica de cava per a tothom. Com que en aquest lloc no hi havia corrent elèctric, aquest pa amb tomàquet va estar ambientat amb la il·luminació de torxes, que va donar un aire ben especial a l'acte.

Des del GOT agraïm la col·laboració del Grup Parus i del centre recuperació d'aus de Torreferrussa, així com també agraïm la participació de tota la gent que hi va assistir.

Moltes gràcies a tothom i fins la propera!

Fotografia: Ramon Boixader Disseny póster: Albert Blàzquez

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola:
Gracies per un curs ple de activitats, moments interessantissims, i per tot el que ens haveu ensenyat.
Salut
Ferran Pascual (Barcelona)

Anònim ha dit...

Una nit fantàstica.
Un 10 pel GOT per l'esforç , entrega i saber despertar aquell cuquet de la estima als ocells a tanta gent , un 10 pel grup PARUS els quals sense la seva col·laboració desinteresada ( tant ahir com les anteriors vegades) no assoliríem ni la meitat de l'èxit i un 10 pels companys de Torreferrussa per oferir-nos experiències difícils d'oblidar.
Gràcies a tots.
Jordi Rodri

Anònim ha dit...

Gràcies,
A en Toni Arrizabalaga del Museu, al propietari de Palaudàries,a l'ajuntament, a en Francesc Molins, a les incansables Carme i Pepi, a les dones del Tenes, a la Laura i en Joan de Torreferrussa, al Màrius, als incondicionals amics de Parus, a en Mingo Canadell, a la Magda i en Miquel per les torxes, a la gent que espontàneament varen portar coques,...

Però gràcies, especialment a tots els participants, de l'Ametlla, Canovelles, Maresme, Sta. Eulàlia,
Granollers,Lliçà, Barcelona...
i sobre tot als més joves.

Moltes Gràcies!

Lluís

Anònim ha dit...

El GOT es como el Gamarús, un ave discreta que cuesta de ver, pero que cuando emite su sonido, se hace notar. Es evidente que en esta primera temporada, la asistencia a ido en aumento y no hay duda de que la próxima servirá para que el GOT y las actividades que organiza, se consoliden como un referente comarcal en el ámbito divulgativo de la diversidad que tenemos en el Tenes y su zona de influencia.
Lo de ayer fue un lujo. Felicidades.

Anònim ha dit...

Senzillament, magnífic!!
Carles.

esteve ha dit...

Mai hagués pensat que gracies al GOT acabés convertint.me en afeccionat a les observacions d'ocells i de tota la fauna i flora que conforma el nostre entorn.
Ha estat una meravellosa vivència que ens fa desitjar que l'octubre s'acosti amb rapidesa.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Trobo que el gamarús ´se una au fantàstica i vure'l tant d'aprop és un luxe. llàstima que es va fer fosc massa aviat.

Pere Miralles