Cercar en aquest blog

diumenge, 22 de juny de 2008

El Gamarús ( Strix Aluco )

És de color bru, rogent i grisós. No té orelletes i té els ulls foscos. Quan és adult mesura 38 cm.
A la nit, el seu crit pot ser molt corprenedor i, pel cant, és un ocell fàcil d'identificar. Durant el dia és normal de veure'l adormit en una branca, enganxat al tronc. És sedentari i viu als boscos, per tot Catalunya i a qualsevol alçada.
Durant la nit és un magnífic caçador, que s'abat, preferentment, sobre rosegadors, encara que no refusa moixons, mol·luscs, cucs i insectes.

Diposita 2 o 4 ous en un arbre vell, però com que cada vegada és més difícil de trobar-ne té l'opció d'emprar nius d'esquirol o les cavitats dels murs. Els ous s'han d'incubar durant 28-30 dies, i se n'encarrega la femella, mentre que el mascle alimenta els petits, que volen al cap de 30-37 dies.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que el gamarús es mareix que li dediquem una nit.

Pere Miralles

Anònim ha dit...

I always inspired by you, your thoughts and way of thinking, again, appreciate for this nice post.

- Thomas