Cercar en aquest blog

dilluns, 3 de gener del 2011

RESUM SORTIDA A L'ESTANY DE SILS

Estany de Sils amb boira
 Ahir diumenge vam anar d’excursió a l’Estany de Sils, un lloc molt adient per l’observació d'ocells, en un recorregut circular i amb cinc punts d'observació, tres aguaits, una torre i una pantalla vam gaudir d’un matí molt profitós.
Bernat pescaire Ardea cinerea

La boira de primera hora del matí va endinsar-nos dintre dels nombrosos relats i  llegendes fantasmagòriques que relaten històries màgiques i plenes de misteri que té l’estany. Difícilment es podia observar res, només siluetes d’allò que volies veure i no podies observar amb claredat, allò que semblava un Corb marí al mig de la boira ens donava la benvinguda al primer aguait. Dintre de l’aguait ens esperaven bones noticies, la gent comentava que havien observat un Bitó, és una au difícil d’observar i més amb boira, al llarg de la jornada vam confirmar visualment que el Bitó estava present a l’estany, tot un regal, a l’ultima sortida que vam fer al Delta del Llobregat vam poder observar també el Bitó, dues sortides seguides del GOT citant aquesta au.
Gavià argentat Larus michachellis


La boira es va aixecar a migdia i els Corbs marins estenien les seves ales per assecar-les al sol, que començava a escalfar, els Martinets, els Ànecs de collverd, Bernats i els Xarxets descansaven en els petits illots que hi ha al mig de l’estany.



Cobs marins phalacrocorax carbo i martinets blancs egretta garceta prenent el sol
 
Abans de fer el recorregut recomanem passar primer pel centre d’interpretació que hi ha dintre de l’estació de tren, allà trobareu tota la informació necessària per fer la vostra sortida més profitosa i entenedora. Dintre del centre hi ha una maqueta de l’estany i com a curiositat un niu de Picot verd i alguns models fets de resina dels ocells que podreu trobar a l’itinerari.

Cliqueu a sobre per veure les espècies observades.

Fotografies per: Virginia Calvet, Abul Fazil i Albert blàzquez
Text per: Albert Blàzquez