Cercar en aquest blog

dimecres, 3 de febrer del 2010

Matinal a Llerona - Visita al krainer

El passat diumenge dia 31 de gener, el GOT va organitzar una matinal ornitològica al riu Congost, al tram de Llerona. El motiu d'escollir aquest indret per a la sortida d'observació va ser doble: per una banda perquè en aquest lloc s'hi pot veure una varietat considerable d'espècies i resultava interessant per a donar a conèixer i observar noves espècies. L'altra raó d'escollir aquest tram del riu Congost va ser per la possibilitat de fer una visita a un mur natural que s'hi ha construït recentment. Aquesta estructura rep el nom de krainer i està feta de materials degradables.
.
Els assistents a la matinal, una cinquantena de persones, varen tenir l'oportunitat, al llarg de tot el matí, d'observar forces espècies diferents d'aus. L'itinerari va ser seguint el riu. Al llarg del recorregut es van poder observar bernats pescaires, ànecs collverds, esplugabous, martinets blancs i els corbs marins entre moltes d'altres espècies d'ocells. Cal destacar la visita a la colònia de Cotorretes de pit gris que hi ha a la zona (Myiopsitta monachus) i al krainer.
.

Des del GOT volem donar les gràcies a tots els assistents a la matinal i especialment a en Manel Isnard, que ens va explicar en què consisteix la construcció del krainer.

_______________________________________________________________

En Ferran Pascual ens ha fet arribar la llista de les espècies d'ocells observades a la matinal ornitològica:

Ànec collverd, bitxac comú, cuereta groga, bernat pescaire, martinet blanc, pardal comú, estornell comú, corb marí gros, pinsà comú, cotxa fumada, tórtora turca, gaig, tudó, garsa, puput, rossinyol bord, merla, polla d'aigua, tallarol de casquet, picot verd, roquerol, mallarenga blava, mallarenga carbonera, blauet, pit roig, titella, lluer, cotorreta de pit gris, cogullada, cuereta torrentera, mosquiter comú, cuereta blanca, aligot comú, picot garser gros, gavià argentat i esplugabous.