Cercar en aquest blog

dijous, 8 d’octubre del 2009

Maria Puig explica la seva experiència a l'Antàrtida al costat de Mike Horn

Maria Puig, una jove de 16 anys, va ser la única persona de l'estat espanyol que va ser escollida per anar a l'expedició Pangea, a l'Antàrtida, al costat de l'explorador Mike Horn. Aquesta expedició, que es va realitzar ara fa un any i que va durar vint dies, va comptar també amb la presència i l'acompanyament de set joves més d'arreu del món. Durant aquesta vintena de dies, els joves guiats per Mike Horn i per una professora universitària, van estar fen estudis sobre la fauna i la flora, van fer medicions de gel, van visitar illes volcàniques i van escalar una muntanya que fins llavors no havia estat mai trepitjada per l'home. Els membres de l'expedició van decidir anomenar-la Pangea.

La jove de la Garriga, que també és membre col·laboradora del GOT, va ser l'encarregada, el passat divendres 2 d'octubre a la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana, de conduir la xerrada i explicar les seves experiències i vivències a un lloc que per a la majoria resulta totalment desconegut com és l'Antàrtida. Amb un projector, Maria Puig ens va poder mostrar imatges del que havian estat els preparatius i entrenaments a Suïssa al setembre del 2008 i de tota l'expedició a l'Antàrtida. La quarantena de persones que van assistir a la ponència van poder compartir l'experiencia i gaudir per una estona de tot el que ens explicava la primera noia catalana que ha realitzat una exploració al costat de Mike Horn.
Des del GOT volem agraïr l'assistència i volem donar a les gràcies a la Maria Puig per haver-nos fet un tast del que va ser l'expedició Pangea.

Fotografia: Albert Solaní. ( A dalt a l'esquerra, Maria Puig ens explica la seva experiència a l'Antàrtida. A la fotografia de sota, els assistents a la xerrada ).

Fotografia de l'explorador Mike Horn ( Font: Google )

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.