Cercar en aquest blog

dilluns, 17 de desembre del 2007

Iniciem el Projecte Oreneta

Al gener iniciarem El Projecte Oreneta de pagès. Es tracta d'un treball de recerca amb la iniciativa d'estudi d’una de les espècies d’oreneta presents al nostre país. Aquesta iniciativa es basa en la col·laboració ciutadana i en el seguiment dels nius de l’oreneta de pagès (Hirundo rustica) als municipis de Lliçà d’Amunt i Vilanova del Vallès, tots dos pobles ubicats dins la comarca del Vallès Oriental. L'estudi es durà a terme a aquests dos pobles per poder comparar, un cop recollides, les dades que s'obtinguin.
Hi ha varies raons que fan que l’estudi d’aquesta espècie resulti interessant. Cal dir que es tracta d’una espècie vinculada a la pagesia i als medis rurals. El descens de la vida de pagès dels últims anys ha comportat que aquests ocells hagin perdut llocs on fer-hi el niu a causa del tancament de corts, garatges, corrals i altres coberts que ara han passat a fer la funció de magatzems o part dels habitatges i a on les orenetes adultes tenen dificultats per accedir-hi. Cal destacar que, comparat amb l’oreneta cuablanca (Delichon urbicum), que fa els nius a l’exterior, l’oreneta de pagès els construeix majoritàriament a l’interior dels edificis. Això facilitarà l'anellament tant d'exemplars adults com dels polls, que el durà a terme el grup d'anellament Parus.

Qualsevol persona que estigui interessada en participar en el projecte o bé en rebre informació pot posar-se en contacte amb l'adreça del GOT (got_tenes@hotmail.com).

1 comentari:

Anònim ha dit...

crec que esta molt be que facin un projecte per orenetes