Cercar en aquest blog

divendres, 5 d’octubre de 2007

L'Esplugabous ( Bubulcus ibis )

L'Esplugabous ens visita només a la tardor i a la primavera, en èpoques de migració. Es tracta d'un ocell que prefereix com a hàbitat principal les zones de conreus ja que és allà on pot trobar menjar. A l'època de cria, la base del bec es torna vermellosa igual que les potes. A l'hivern el bec és groguenc i les potes són d'un color fosc. Els joves tenen el bec groc i les potes d'un color verd fosc.
A la zona dela Vall del Tenes és típic observar els esplugabous parats sobre les ovelles mentre pasturen. Segons les observacions que es tenen, els esplugabous arriben aquí a mitjans de setembre amb la migració de tardor i comencen a deixar la zona a finals d'hivern, cap al mes de març.
La fotografia és d'un arbre que hi ha a la bassa del Pardaler amb un estol d'esplugabous descansant a les branques.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A Granollers ja estan molt ben instal•lats. Crec que van arribar el 13 de setembre.
Els veig molt bé de casa estant.

Anna Jansana