Cercar en aquest blog

dimecres, 10 d’octubre del 2007

La Vall del Tenes, un patrimoni natural important!

Josep Ribas és un biòleg especialitzat en ornitologia que ha treballat durant més de vint anys en l’estudi dels ocells de la nostra comarca. Al llarg d’aquest temps ha dedicat moltes jornades al treball de camp i a l’ordenació i catalogació de dades. Aquest treball ha quedat recollit al seu llibre Els ocells del Vallès Oriental, publicació única per la seva meticulositat i el seu abast. A continuació hi ha un esqueix d’una entrevista que se li va fer on parla sobre la importància de la Vall del Tenes com a patrimoni natural.

“...des de la perspectiva del patrimoni natural del Vallès, la Vall del Tenes és una de les zones més ben conservades que encara ens queda a la comarca i hi trobem una sèrie d’espècies lligades a conreus húmids com poden ser les fredelugues, els esplugabous… després trobem algunes espècies lligades al riu com el blauet, el bernat pescaire, les polles d’aigua, els ànecs… que a la comarca tenen, en aquesta àrea, una de les zones de millor representació. La zona en conjunt de la Vall del Tenes, en especial tot el que són els conreus i el riu en sí, és una àrea d’especial valor dins de l’àmbit comarcal.”

A la següent imatge s'hi pot veure, en el cas de Lliçà d'Amunt, la zona de la Bassa del Pardalero i els territoris agrícoles del voltant que queden delimitats per una banda amb el riu Tenes i per l'altra per territori urbanitzat.