Cercar en aquest blog

dimarts, 4 de setembre del 2007

La bassa del Pardalero

És sorprenent descobrir la varietat d'animals, sobretot d'ocells, que hi ha al nostre voltant. Prop del nucli urbà, a Lliçà d'Amunt, hi ha la bassa del Pardalero. Es tracta d'una antiga sorrera que actualment es fa servir com a bassa de regadiu. Es troba situada enmig dels camps i prop del Tenes, en un indret tranquil i ideal per a l'amagatall i cria de moltes aus. En aquest indret s'hi ha desenvolupat un especial biòtop semblant al dels aiguamolls del país. Això fa que sigui un bon lloc per a la observació d'espècies poc comunes a la zona o difícils de veure com ara diferents varietats d'ànecs i ciconiformes com són el bernat pescaire, el martinet de nit i el martinet blanc alhora que també és un lloc idíl·lic per a la fotografia d'aus.

Fotografia: Pau Boixader

1 comentari:

MG ha dit...

Es curioso como acaban las cosas. Esta balsa enpezó cuando alguien decidió hacer negocio con la extracción y comercialización de arenas y áridos. Pronto descubrió que no era rentable. Posteriormente se usó como campo de Tiro al Plato (todavía está la caseta del platero), yo recuerdo jornadas de tiro memorables. Incluso hubo un tiempo en que sus terraplenes y taludes, así como su zona humeda, se usó para la práctica del trial.
Y ahora podemos disfrutar de un humedal singular.
¡cómo es la vida!, todo evoluciona y cambia, disfrutemos de la Bassa del Pardalero en su uso actual, igual que hemos disfrutado desde que se "descubrió".
Màrius