Cercar en aquest blog

divendres, 14 de setembre del 2007

El grup Parus anella 4 orenetes de pagès

L'anellament d'ocells és essencial si volem saber coses com quan de temps viuen, on van quan migren i quan marxen o arriben als llocs on es desplacen, temes tots ells molt importants per a la seva conservació. Posar un anella metàl·lica lleugera i numerada a la pota dels ocells és un mètode inofensiu que permet d'identificar-los com a individus. Cada anella també té inscrita una direcció de manera que qualsevol persona que es trobi amb un ocell anellat pot reportar la informació de la troballa.
El passat dilluns 10 de setembre, el grup Parus de Lliçà d'Amunt va anellar quatre orenetes a Lliçà de Vall. Els quatre exemplars tenen el niu a l'interior d'un garatge. La curiositat i il·lusió dels amos del local vers aquesta espècie ha permès que aquestes orenetes hi facin niu per segon any consecutiu.

Durant l'anellament es van prendre diverses dades de cada exemplar a part de posar una anella a cadascún.

Aquestes orenetes, 3 joves de l'any i 1 adult (el pare) s'han anellat dins les activitats del Projecte Oreneta del Tenes, promogut pel GOT gràcies a la col·laboració del grup PARUS-Grup de Natura del Vallès.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pel que es veu, aquestes orenetes (Hirundo rustica) varen pensar que a fora hi fa massa fred, i varen trobar el lloc perfecte per a niar... dintre del garatge de la Sole i en Jose Miguel! I, naturalment, ara la Sole i en Jose Miguel s'han de llevar cada dia a les set per a obrir el garatge i deixar sortir els seus "okupes" particulars, i assegurar-se que són a jóc a la nit, abans de tancar la porta. Es veu que el lloc els agrada, perquè han tirat endavat dues nierades (els pollets de la última ja son més grans que els pares). Tant de bó que l'any que ve tornin a "okupar" el mateix lloc!
Marisa Raich

Anònim ha dit...

Gràcies a la Sole i el Jose Miguel
per la paciència i col.laboració,
també als seus fills, i en especial a la seva filla que va salvar una oreneta petita que va caure del niu.
També vull agraïr als anelladors del grup parus i a la Núria per les fotos.
Lluís

PARUS ha dit...

Tant de bo aquestes siguin les primeres de moltes orenetes vulgars o de pagès que s'anellen a Lliçà de Vall i al Vallès...
Potser, qui ho sap, aquests ocells seran recuperats en llocs tan llunyans com Nigèria (on passen l'hivern milers d'orenetes europees).
Esperarem la seva tornada, segur que la Sole i el José Miguel també les estaran esperant...

Salutacions i gràcies per tot,

Joan Carles
PARUS-Grup de Natura del Vallès