Cercar en aquest blog

dilluns, 21 de maig del 2012

El canvi climàtic
Cicle de conferències
Biblioteca
Santa Eulàlia de Ronçana

27 d’abril de 2012
Canvi global i ecosistemes marins
Marta Estrada Miyares, Institut de Ciències del Mar, CSIC
El GOT organitza amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Granollers aquesta xerrada a càrrec de Marta Estrada i Miyares. La influència del canvi climàtic en els sistemes marins. Marta Estrada és llicenciada en Biologia  i en Medicina i doctora en Biologia. És professora de Investigació a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (CSIC) i responsable d'un Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat de Catalunya. La seva recerca se centra en l'ecologia del fitoplàncton marí i les interaccions entre física i biologia en l’ecosistema pelàgic
1 de juny de 2012
Què en sabem de les orquídies del Montseny?
Txell Maymó, biòloga especialista en orquídies

Biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana, a les 20 h.
Hi ha orquídies més enllà de les floristeries? Què en sabem de les orquídies de casa nostra? Saps que al Montseny hi ha una cinquantena d'espècies diferents? En aquesta xerrada parlarem de les principals característiques de les orquídies silvestres que podem trobar pels prats i boscos del Montseny per tal que les puguem identificar i conèixer millor.

22 de juny de 2012
Com afecta el canvi climàtic els nostres ecosistemes? L'exemple de les papallones
Constantí Stefanescu Bonet, Museu de Ciències Naturals de Granollers
Biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana, a les 20 h.
Encara que el canvi climàtic és un fet incontestable, tot just ara es comença a entendre de quina manera està afectant les plantes i els animals. En aquesta xerrada es comentaran algunes de les respostes més clares, a partir dels resultats del programa de seguiment de les papallones catalanes. Les papallones exemplifiquen un fenomen que està modificant els nostres ecosistemes i que pot tenir conseqüències gens menyspreables en un futur no massa llunyà.