Cercar en aquest blog

dilluns, 12 de juliol del 2010

3a. Edició de La Nit del Gamarús, a Palaudàries

El passat dissabte 10 de juliol, es va celebrar, per tercera any consecutiu, la festa que culmina la temporada d'activitats del Grup d'Ornitologia del Tenes: La Nit del Gamarús. La vetllada, que va aplegar una vuitantena de persones, va tenir lloc a l'era de l'esgésia de Palaudàries i va iniciar-se poc més tard de les vuit de la tarda amb una explicació complementada amb els sons de les diferents aus rapinyaires nocturnes que podem trobar a la nostra zona: el mussol comú, el gamarús, l'òliba, el mussol banyut, el xot i el duc.Seguidament es va poder visitar l'interior de l'església.
.

Quan es va fer fosc, i per esperar l'arribada dels protagonistes de la festa ( els gamarussos ), hi va haver el pa amb tomàquet. Finalment cap als volts de les 11 de la nit, hi va haver l'alliverament de dos exemplars de gamarús procedents del centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa que van causar gran espectació, sobretot dels més menuts, i que van ser alliberats per membres del GOT.

Des del GOT volem agrair l'assistència de tota la gent i molt especialment a en Joan i la Laura, encarregats del centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa.


Moltes gràcies a tothom i fins a la propera!