Cercar en aquest blog

dimecres, 30 de juny del 2010

GALLECS: INAUGURACIÓ DE LES BASSES DE CAN JORNET

El proper dia 3 de juliol a partir de les 17:30h a Can Jornet l'entitat DRAG presenta les basses que ha resturat a Gallecs amb una subvenció de la Fundación Biodiversidad, i també gràcies a la col·laboració del Consorci de Gallecs, el Consorci de Defensa de la Conca del Besòs, l'Escola de la Natura de Parets i prop d'un centenar de voluntàries i voluntaris en les diferents jornades de treball durant el 2009 i 2010.
Les basses s'emmarquen en un projecte de recuperació de punts d'aigua per la reproducció d'amfibis i creació d'itineraris educatius. Al mateix temps, també s'utilitzaran per regadiu sostenible de productes amb valor afegit per Gallecs, com les mongetes del Ganxet, amb les quals es realitzarà un berenar-tastet aquest mateix dia.
Les basses es trobavem completament en desús i molt malmeses, i ara ja tornen a tenir vida aquàtica com granotes, gripaus, libèl·lules, sabaters...i tornen a tenir un ús agrícola.

A la Festa d'inauguració de les basses hi haurà tallers de construcció de caixes niu per ocells i rat-penats, jocs i activitats educatives, un audiovisual de tot el procès i de les espècies presents, una exposició de fotografies, visita guiada pel conjunt de les basses de Can Jornet i del Torrent dels Oms (antic moto-cross), amb un berenar-tastet de productes de Gallecs i artesanals, i amb la coenda d' una sortida nocturna d'avistament d'amfibis.