Cercar en aquest blog

dilluns, 15 de març del 2010

Tallers, anellament i matí assolellat per celebrar el Dia del Tenes 2010

Tallers, anellament i sortida d'observació d'aus per a celebrar el Dia del Tenes. Aquestes van ser les activitats que per segon any consecutiu es van dur a terme el diumenge dia 14 de març a Can Coll, a Lliçà de Vall. Els grups de natura Parus, DRAG, Meles Meles i GOT van ser els encarregats d'apropar, una vegada més, les seves propostes i tallers a la gent que al llarg del matí es va acostar a Can Coll.

A dos quarts de deu es va iniciar un petit itinerari ornitològic pels voltants del Tenes. Entre d'altres espècies, les més destacades que es van observar van ser la cotxa fumada, la mallarenga cuallarga, la merla, el gafarró, el pinsà, la puput, l'esplugabous, la perdiu roja, el picot verd, el verdum, el corb marí gros, el colom roquer i el mosquiter. Una trentena de persones acompanyades per dos guies van participar en aquest itinerari que va finalitzar cap a les onze al punt de sortida on ja hi havia organitzats els tallers i on es feia l'anellament científic.

El grup de natura Meles Meles va oferir el taller de menjadores amb cacauets a part d'una petita exposició i mostra de diferents tipus de menjadores d'ocells. A part, també va ser el grup que va preparar el taller de dibuix.

El GOT va preparar el taller de caixes niu que com a novetat va incorporar la construcció de caixes per a xot i per a pit roig per aquelles persones que ho van demanar. A més, el Grup d'Ornitologia del Tenes va oferir també l'exposició de caixes niu que era explicada per un membre de l'entitat a totes les persones que es van interessar. Es van ensenyar, entre d'altres, caixes niu per a rapinyaires, per a rats penats, per xots, per pàrids, per raspinell i un niu de picot verd que va causar molta espectació.

El grup d'anellament Parus va estar des de primera hora del matí fins la una del migdia anellant ocells a prop de Can Coll. Entre d'altres ocells, van anellar alguns exemplars de pinsà, de pit roig i de cotxa fumada.

De les onze fins la una, els assistents van tenir l'oportunitat de participar dels tallers que hi havia mentre disfrutaven d'un matí ben assolellat que va acabar amb un petit pica-pica amb cava.
Des del GOT, volem agrair la participació de tots els grups i l'assistència a totes les famílies i persones que al llarg del matí van venir a Can Coll a gaudir, un cop més, d'un matí dedicat a la natura i, en especial, al Riu Tenes. També volem agrair la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Granollers i del Consorci per la Defensa de la Conca del Besòs.