Cercar en aquest blog

dimarts, 16 de març del 2010

Les Menjadores per ocells

Les menjadores són un mètode immillorable d'observar els ocells de ben aprop, al jardí de casa. Cal tenir la precaució de col·locar-la en un lloc on no hi freqüentin gats i, si és possible, penjar-la d'una branca d'un arbre o lligar-la en una tanca. Tot el menjar que s'hi posi ha d'estar sec i en bon estat, no ha de tenir sal i ha de ser cru. Si es pot, cal protegir la penjadora de la pluja perquè no es faci malbé. Cal tenir constància en posar-hi menjar ja que els ocells que s'acostumen a anar-hi i també cal tenir paciència perquè poden passar uns dies fins que no vinguin els primers ocells. .

Depenent del menjar que posem a la menjadora tindrem unes visites o unes altres. Podem posar-hi pa sec, mescles de llavors per a canaris o ocells de gàbia, cacauets i pipes de girasol pelades i sense sal, nous, avellanes i ametlles pelades i cereals ( blat, ordi, civada ).

Si bé a les botigues veiem menjadores que són força cares, també tenim l'opció de fabricar-nos la nostra menjadora utilitzant les caixes de les maduixes i cola de fuster o bé claus. No hi ha un sol model de menjadores, podem idear la nostra i segur que té èxit al nostre jardí ja que, en el moment que els ocells la descobreixin, les seves visites seràn constants i podrem observar un bon nombre d'espècies que la freqüenten. A continuació hi ha dos models casolans de menjadores que us poden donar una idea per a fabricar-vos la vostra:
.

La fruita també pot ser un recurs que podem utilitzar per atraure ocells. Si posem una poma penjada en un arbre o lligada a la tanca, ben aviat ens sorprendrem per la visita de tallarols capnegre i tallarols de casquet. Al vídeo que hi ha a continuació hi apareix un tallarol capnegre picant una poma: