Cercar en aquest blog

dilluns, 22 de març del 2010

Fem Dissabte. Al riu Congost - 20 de març de 2010

Bosses, ampolles de plàstic i de vidre, aerosols, tetrabriks, llaunes... tot aquests i molts més materials van ser recollits de la llera del riu Congost el passat dissabte 20 de març , tal i com es va fer en molts altres rius de Catalunya. El GOT es va voler sumar a la iniciativa de neteja de rius organitzada per l'Associació d'Hàbitats ( Projecte Rius ) anomenada FEM DISSABTE.
.
A dos quarts de deu del matí, hi va haver un petit itinerari ornitològic circular pels voltants del riu Congost on, entre d'altres espècies, es van observar la gavina, el gavià argentat, el martinet blanc, l'estornell negre, l'ànec collverd, el pardal xarrec, el mosquiter comú i el tallarol de casquet.

Després de l'itinerari es va iniciar el Fem Dissabte, activitat que consistia en recollir bona part de les deixalles i residus d'un tram de riu, en aquest cas, d'un tram del riu Congost, al seu pas per Granollers. Una trentena de persones, equipades amb guants i bosses, van participar en la neteja i van recollir més de deu bosses plenes de deixalles, entre d'altres materials.

Cap a dos quarts de dotze va començar el taller de caixes niu, organitzat pel GOT que va anar acompanyat d'una petita exposició de caixes niu. Es van fer més de vint caixes que els assistents es van poder muntar i emportar a casa per tal de penjar-les.