Cercar en aquest blog

dimarts, 2 de març del 2010

Activitats del GOT a les escoles de la comarca

Des del setembre passat, estem potenciant la col·laboració dels centres educatius de la comarca amb temes relacionats amb la natura i, més concretament, per donar a conèixer la riquesa natural i avifaunística del nostre entorn. Des de llavors ja s'han realitzat tallers i activitats amb monitors dirigits a tots els cursos de l'educació primària als centres que ens ho han demanat. Les activitats que oferim a les escoles són adaptables a qualsevol nivell educatiu que es vulgui ( des de 1r fins a 6è de primària ) i són les que s'expliquen a continuació:
.
Conferència "Els ocells del nostre entorn": consisteix en una petita xerrada amb una durada d'uns 45 minuts que es fa a partir d'una presentació amb format Power Point molt didàtica i amb fotografies. Es presenten els ocells que hi ha al municipi i se n'expliquen les principals característiques. A part, també s'expliquen què són i per a què serveixen les caixes niu i se n'ensenyen de diferents tipus. Els infants poden fer aportacions o preguntes durant o un cop finalitzada la conferència.
.
Taller "Construïm menjadores per ocells": amb aquest taller, els alumnes tenen la possibilitat de construir menjadores d'ocells que poden emportar-se a casa o bé poden ser col·locades als arbres del pati de la mateixa escola.

Taller "Construïm i pengem caixes-niu a l'escola": per grups de 3 o 4 alumnes, es construeix una caixa-niu. Després, entre tots, les anem a penjar al pati de l'escola o a algun lloc on s'hi pugui fer el seguiment de les espècies que les ocupen. Aquest taller va dirigit només a alumnes de 5è i 6è de primària.


Sortida "Sortim a observar ocells" pels voltants de l'escola: Aquesta sortida és guiada per dos monitors que s'encarreguen d'anar explicant totes aquelles espècies d'aus que es van observant. Els alumnes disposen d'uns prismàtics per parelles i van anotant totes les espècies d'aus que es van observant per omplir una fitxa de camp. Hi ha la possibilitat de fer la sortida al riu.
.

El GOT s'encarrega de portar tot el material necessari per realitzar totes els activitats i els tallers.

Per concertar qualsevol de les activitats cal que us poseu en contacte amb nosaltres a través de la nostra adreça electrònica: got_tenes@hotmail.com