Cercar en aquest blog

dimarts, 30 de març del 2010

Activitats de natura, Pa amb tomàquet i Cava a la Bassa del Pardaler - Diumenge 4 d'abril de 2010

El pròxim diumenge 4 d'abril de 2010, hem organitzat un esmorzar a la Bassa del Pardaler i activitats de natura fins a l'hora de dinar. Ens trobarem amb tots aquells qui vulgueu assistir-hi a les 9h del matí davant la masia de Ca l'Oliveres ( futura biblioteca de Lliçà d'Amunt ) on hi haurà l'aparcament per a deixar-hi els vehicles. La bassa es troba a uns 300 metres del lloc on deixarem els cotxes, apartada del nucli urbà.
.
Les activitats del matí seran les següents:
.
- 9:30: Esmorzar + Cava per tothom.
.
-10:30: S'explicaran quins projectes de natura hi ha previstos per dur a terme en aquesta bassa per tal de protegir-la i perquè sigui un lloc ideal per a l'observació d'aus.
.
- 11:00: Es farà el taller de caixes-niu que després seran penjades pels voltants de la bassa. Es faran caixes-niu per mallarenga, per pit roig i per xot.
·
Per aquells qui desconeguin la Bassa del Pardaler, es tracta d'una antiga sorrera que actualment es fa servir com a bassa de regadiu i que es troba situada enmig dels camps, i prop del Tenes, en un indret tranquil, ideal per a la cria de moltes aus.
.
Des del GOT, ja fa temps que s'ha estat intentant de llogar aquest espai per tal d'adequar-lo, netejar-lo de deixalles i aconseguir tenir un lloc on les aus puguin fer-hi una vida tranquila i on els aficionats a l'ornitologia poguem anar-hi a passar estones observant-les i a disfrutar de la natura.
·
Els propietaris, membres de la família Tintó Sala, després de moltes negociacions amb membres de la nostra entitat, finalment ens han deixat la bassa per tal que en fem un ús dedicat exclusivament a donar a conèixer les característiques naturals d'aquest entorn, conservar-lo i protegir-lo.
..
Per aquest motiu ens agradaria comptar amb tots vosaltres en aquest dia i que vinguéssiu a aquest Esmorzar - Matí de Natura que hem organitzat.
.
Per tal de fer una previsió a l'hora de preparar l'esmorzar, us agrairíem que ens confirméssiu la vostra assistència enviant un correu electrònic dient quantes persones vindreu més o menys.
.
Us recordem que, aquells qui no ho hagueu fet i vulgueu, ja podeu demanar el vostre carnet del GOT i recollir-lo el mateix diumenge 4 d'abril en aquesta activitat.
.
Gràcies un cop més i fins el dia 4!
.