Cercar en aquest blog

dimecres, 4 de febrer de 2009

El mussol (athene noctua)

Mussol comú anellat per membres del PARUS el passat divendres.

El mussol comú és un petit rapinyaire nocturn de la família dels Estrígids, que fa uns 22 cm de llarg, 55 cm d'envergadura alar i uns 200 g de pes. És de color gris marronós amb taques blanquinoses. Té el cap ample amb les celles blanques i la cua és curta, de color marró amb 4 franges transversals. Les ales són arrodonides i els ulls són grans i de color groc. Menja insectes, cucs, ratolins, rates, petits ocells, granotes i sargantanes. Fa el niu en forats d'arbres, de roques o en cases velles. Es caracteritza pel seu inconfusible cant, semblant al miol d'un gat. No és pas difícil de sentir a la vall del Tenes, tot i que, poc a poc, els seus llocs de cria van disminuint.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La foto és perfecta!