Cercar en aquest blog

dimecres, 6 d’agost de 2008

El Ballester ( Apus melba )

Ocell que s’alimenta d’aeroplàncton, és a dir, insectes que troba a l’aire, ja siguin voladors o bé d’altres que se’ls hagi pogut endur el vent. Manifesta predilecció pels eixams de mosquits.
Sol habitar en medis rupícoles de potència considerable: congostos, parets rocoses, cingles i penya-segats. Se’l pot veure també instal·lat en talussos argilosos d’origen fluvial. En medis urbans requereix edificis de certa alçària, normalment per sobre dels vuit metres. A la nostra zona s'ha pogut observar que arriba a finals de març i marxa a la primera quinzena de setembre coincidint amb els moviments migratoris. S’observa barrejat amb estols de falciots tot i que destaca per les seves majors dimensions. Se’l veu sempre volant, mai aturat.
És una au d'uns vint centímetres i d’una envergadura de cinquanta centímetres. La part inferior del cap i el ventre el tenen de color blanc. La resta del cos és de color gris fosc. El ballester no pot posar-se a terra a causa de la petitesa de les seves potes i la gran longitud de les seves ales. Aquest fet fa que hagi de buscar llocs per parar-se on després pugui deixar-se caure al buit. .

1 comentari:

Anònim ha dit...

Crec que és una au espectecular!!

Pere