Cercar en aquest blog

dimarts, 25 de març de 2008

El Mosquiter comú ( Phylloscopus collybita )

Ocell de mida petita i molt mogut, difícil de caçar fotogràficament. Menja petits insectes al vol.
A l’època de la seva màxima creixença, els petits mengen aproximadament un gram cada dia. Diàriament no són estranys dos-cents vols d’arribada al niu dels pares amb menjar i uns altres dos-cents de sortida amb boles d’excrement.
A la Vall del Tenes, el mosquiter comú rep el seu major nombre de cites a l’hivern. A aquesta època se’l veu sobretot a la riba del riu entrant i sortint dels arbustos i plantes mentre caça insectes per menjar. Tot i això, el mosquiter groc petit és un ocell sedentari al territori i pot ser observat durant tot l’any.
.
Fotografia enviada per: Màrius Gómez

1 comentari:

Anònim ha dit...

hola es un ocell raro!!