Cercar en aquest blog

dimecres, 19 de març del 2008

Alliverament d'un esparver - Diumenge 30 de març a Santa Justa

El passat 7 de gener, a Lliçà d’Amunt, un magnífic esparver va xocar contra una vidriera d’una casa. El cas és que un fort cop a una de les finestres de la casa va fer pensar als qui hi havia dins que hauria pogut estar un colom despistat però en cap cas es van imaginar el que es van trobar després: un preciós esparver que semblava ferit en una de les ales. El veí va alertar la Policia Local de Lliçà que va enviar una patrulla del Departament de Medi Ambient per realitzar el trasllat del rapinyaire ferit al Centre de Recuperació de Torreferrusa, a Santa Perpètua de Mogoda per tal que li guarissin les lesions i els efectes del cop. Allà van diagnosticar-li el coracoides fracturat, a part que també tenia sang a la boca.

Ara ja fa forces dies que va passar aquest petit incident, però des del GOT ( Grup d’Ornitologia del Tenes ), hem anat seguint l’evolució d’aquest ocell gràcies a la col·laboració del director del centre de recuperació, Francesc Carbonell. Segons Torreferrusa, l’exemplar d’esparver s'ha curat i ja pot ser alliverat altra vegada a la natura.

Per aquest motiu, convidem a tothom qui vulgui el pròxim diumenge dia 30 d'abril, a acostar-se a l'ermita de Santa Justa a les 12h del migdia per tal de veure l'alliverament d'aquesta au rapinyaire. Comptarem amb un especialista del centre de recuperació que ens explicarà amb detall com ha evolucionat l'au des que va entrar a Torreferrusa fins al moment de la seva tornada al seu hàbitat natural.
.
Fotografia: Núria Muntadas