Cercar en aquest blog

dijous, 6 de desembre del 2007

Les menjadores d'ocells

Ara que ve el fred, pels ocells es fa més difícil trobar menjar. Les menjadores són un sistema immillorable d’observar-los de ben a prop al jardí de casa.
Cal tenir la precaució de col·locar-la en lloc que estigui lliure de la presència de gats, i si això no és possible, penjar-la de les branques d’un arbre.
Segons el tipus de menjar que hi posem, atraurà unes espècies d’ocells o unes altres. Per exemple, les mescles de llavors per a canaris o periquitos atreuen a pit-roigs, pardals, coloms, tórtores, pinsans, merles, tords, verderols, caderneres, lluerets, cargolets, estornells, garses i cueretes, les pipes de gira-sol pelades i sense sal atreuen a mallerengues carboneres, picots, pardals, tórtores, coloms, pinsans, cargolets, lluerets, verderols, caderneres i garses i els cereals (blat, ordi, civada, blat de moro...) atreuen a cargolets, coloms, tórtores, verderols, lluerets i estornells.
Tot el menjar ha d’estar sec i en bon estat, i no pot ser ni cuit ni salat. Cal també protegir-lo de la pluja perquè no es faci malbé.